Forum -> Mam problem

Tytuł:Mam problem
Autor:Tofik
20.4.2010, 13:25
Proszę o radę.... Mam 25 lat i chciałabym leczyś się ortodontycznie! Zastanawiam się czy to ma sens w moim wieku, ale jak widzę prezenterki telewizyjne, piosenkarki i aktorki dużo starsze ode mnie noszące aparaty ortodontyczne to zastanawiam się czy i ja mogłabym jeszcze spróbować. Pracuję obecnie jako sekretarka. Obawiam się jak patrzyli by na to moi współpracownicy. Słyszałam, że są jakieś modele aparatów bezbarwnych itp. które pomagają poczuć się podczas leczenia dyskretnie. Ponadto ile kosztuje takie leczenie-słyszałam że jest bardzo kosztowne i długotrwałe. Proszę podzielcie się ze mną swoimi doświadczeniami ponieważ tak mało się mówi o tym problemie. Ja mieszkam w Toruniu, tu jest niewiele gabinetów ortodontycznych, a jak już są to dziwnie reagują rejestratorki kiedy podaję swój wiek i pytam czy doktor mnie xxxę o wszelkie informacje

Autor:.
4.11.2010, 21:51
Z tego co wiem nie ma granicy wiekowej. Mając nawet 50 lat można prostować żeby aparatem stałym. Po prostu leczenie mogłoby trwać dłużej, niż u młodej osoby. A cena tego jest dość duża. 50 zł (pierwsza wizyta) 50-100 zł (odciski, zależy czy góra i dół), zdjęcie pan-tomogramu ok. 70 zł, aparat kosmetyczny ok. 2500-2800 (jeden łuk), 100 (wizyta co miesięczna w celu zmiany gumek i podkręcenia łuku). Jeżeli chcesz tylko wyprostować zęby to ok. roku, jeżeli wada zgryzu 2 lata. Reasumując. Roczne Leczenie: góry(dół tak samo) - - ok. 3970 zł. Góry i dołu - ok. 7870 zł; Dwuletnie leczenie: góry(dół tak samo) - ok. 51700. Góry i dołu - ok. 7650 zł. * * Jest to tylko oszacowane. Wszystko zależy od ceny w gabinetach. Zaznaczam jednak, że w większych miastach leczenie będzie droższe. U mnie, w małym miasteczku cena waha się w tych granicach.

Autor:.
4.11.2010, 21:53
Jedna mała poprawka. O jedno zero za dużo przy dwuletnim leczenie góry. 5170 zł a nie 51700 :)

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co lepiej pływa: kowadło czy rekin

diabetes_care_2.jpgpsychiatria_2.jpgpierwsza_pomoc_w_pediatrii.jpgod_badan_klinicznych_do_wytycznych.jpgchoroby_serca_i_naczyn.jpgautyzm.jpg